Logo

Nedsat fertilitet
og GigaLaser

Nedsat frugtbarhed

Der kan være forskellige årsager til manglende ægløsning. Den hyppigste årsag er polycystisk ovariesyndrom (PCOS), som ses hos 80-90 % af alle kvinder med manglende ægløsning. Dårlig passage gennem æggelederne kan skyldes tidligere operationer i underlivet eller følger efter underlivsbetændelse. Underlivsbetændelser kan ødelægge æggelederne, danne arvæv og føre til at æggelederne lukkes af. Så kan æg og sædcelle ikke nå hinanden, og det befrugtede æg kan ikke føres fra æggelederen ind i livmoderen. Andre årsager  til nedsat frugtbarhed kan være endometriose, muskelknuder i livmoderen eller et nedsat antal aktive æg tilbage i æggestokkene.

Kan laserterapi hjælpe kvinder

Faktisk ved man endnu ikke præcis, hvordan laserterapi øger chancen for at blive gravid. Til gengæld er der meget viden om effekten af laserterapi på celleniveau. Først og fremmest stimulerer laser mitokondrierne til at producere mere ATP (energi) i cellerne. Dette vil forbedre cellens evne til at formere sig, bevæge sig og sætte sig fast. Hvilket præcis er, hvad et befrugtet æg har behov for.

I forlængelse af dette vil det øgede energiniveau i cellerne forbedre blodcirkulationen, formindske muskelspændinger og reducere inflammation. Disse faktorer er gavnlige for de kvindelige kønsorganer og æggestokkenes slimhindebelægning i særdeleshed. Laserterapi er kendt for sin evne til at normalisere og blødgøre arvæv, som ofte ses som en væsentlig medvirkende faktor ved fertilitetsproblemer. Laserterapi gør at uregelmæssige eller manglende menstruationer normaliseres, smerter og ubehag fra endometriose samt fra PCOS mildnes. Dette vil naturligvis i sig selv øge chancen for at blive gravid.

Nedsat sædkvalitet

WHO anvender en nedre referencegrænse for sædcellekoncentration på 16 mill/ml, antal morfologisk normale (normalt modnede) celler på 4% og 42% motile (bevægelige). Disse grænser er ikke nedre grænser for optimal fertilitetschance. Ifølge Rigshospitalets hjemmeside viser undersøgelser, at en mands fertilitetschance mindskes allerede når sædcellekoncentrationen ligger under 40-50 mill/ml, og antallet af morfologisk normale celler isoleret set er under 9 eller 12%.

Kan laserterapi hjælpe mænd

Forskning viser at mænd med kronisk prostatitis (en vedvarende betændelsestilstand i prostata) generelt har signifikant lavere sædkvalitet. Laserterapiens inflammationsdæmpende effekt er gavnlig på prostata. Den øger også den lokale koncentration af bl.a. hvide blodlegemer, lymfocytter og makrofager, der indgår i det naturlige immunforsvar, samt øger energien (ATP) i immunsystemets celler. 

Laserterapiens forøgelse af energi i sædcellerne forbedrer deres mobilitet. Sædcellernes evne til at bevæge sig er afgørende for at der sker befrugtning. Det terapeutiske laserlys forbedrer som nævnt blodcirkulationen, der kan være nedsat af mange årsager. Det kan skyldes muskelspændinger og arvæv, men kan også hænge sammen med den aldersbetingede forsnævring i vores blodkar, der starter langsomt i 20-30 årsalderen. En god blodcirkulation til de reproduktive organer er meget vigtig. Ellers får sædcellerne ikke den næring og ilt, der skal til for at udvikle sig korrekt. Blodcirkulationen er desuden vigtig for hormonernes transport mellem hjernen og de reproduktive organer.

Nedsat fertilitet
og PowerLaser

© 2023 muskelapeuten.dk. All rights reserved

FØLG OS PÅ

logo DBF - massage og manuel behandling

vi har erhvervs- og produktansvarsforsikring
gennem Dansk Behandlerforbund

Vejledende åbningstider

Mandag  09.00-16.30
Tirsdag   16.00-20.00
Onsdag   16.00-20.00
Torsdag  09.00-16.30
Fredag    15.30-18.30
Lørdag    09.00-14.00
Søndag             Lukket

Med studiekort får du -15% -> rabatkode: studerende

Førtidspensionister får -15% -> rabatkode: førtid

 

25% rabat på første behandling

Introduktionstilbud frem til 30/4 -> rabatkode: INTRO

 

Rabatkoder kan ikke kombineres.
De gælder ikke til køb af gavekort eller hjemmebehandlinger.