fbpx

Laserterapi og refleksterapi
kan hjælpe dig med infertilitet

Ansigtszone-refleksterapi kan med fordel kombineres med laserterapi, hvilket vi anbefaler.
Kvinder får sideløbende med refleksterapi seks laserbehandlinger i ugerne op til ægløsning/ægoplægning.
Ligeledes vil en kombi af refleksterapi og 6 laserbehandlinger gøre, at de fleste mænd vil opleve forbedret sædkvalitet.
Kvinder over 40 år skal generelt forvente længere behandlingstid og lavere succesrate.

Refleksterapi kan afhjælpe
hormonelle problemer og barnløshed

Problemer med infertilitet er et meget ømtåleligt og alvorligt problem, som desværre bliver mere og mere almindeligt. Fertilitet afhænger af mange faktorer – bl.a. kost, seksuel opførsel, sygdom, hormonsystem, tid, livsstil og følelser.

Både kvinder og mænd har en hormonel cyklus, der angiver en bestemt optimal periode for graviditet. For at blive gravid i den periode der er optimal for begge parter, må den hormonelle cyklus imidlertid fungere.

Hormonelle ubalancer opstår, når der er for meget eller for lidt af et hormon i blodbanen. Hormonernes væsentlige rolle i kroppen betyder, at selv små hormonelle ubalancer kan forårsage bivirkninger i hele kroppen – og have afgørende indflydelse på fertiliteten.

Med refleksterapi stimuleres specifikke refleksområder og punkter i ansigtet og på fødderne, for på en naturlig måde at påvirke såvel funktionen af hormonsystemets masterkirtler – Hypofysen og Hypotalamus – som hele hormonsystemet.

Et forløb med refleksterapi begynder med en Afklarende konsultation, hvor der laves en hormontest, som giver et præcist billede af den hormonelle ubalance hos dig. På baggrund af testen sammensættes en individuel og specifik behandlingsprotokol til dig.

infertilitet
hos
kvinder

Nedsat frugtbarhed

Der kan være forskellige årsager til manglende ægløsning. De hyppigste årsager er hormonel ubalance og polycystisk ovariesyndrom (PCOS), som ses hos 80-90 % af alle kvinder med manglende ægløsning. Dårlig passage gennem æggelederne kan skyldes tidligere operationer i underlivet eller følger efter underlivsbetændelse. Underlivsbetændelser kan ødelægge æggelederne, danne arvæv og føre til at æggelederne lukkes af. Så kan æg og sædcelle ikke nå hinanden, og det befrugtede æg kan ikke føres fra æggelederen ind i livmoderen. Andre årsager  til nedsat frugtbarhed kan være endometriose, muskelknuder i livmoderen eller et nedsat antal aktive æg tilbage i æggestokkene.

Hvornår kan laserterapi anbefales kvinder

Laserbehandling med GigaLaser kan anbefales til dig, der har symptomer på eller mistanke om:

  • Nedsat blodcirkulation til livmoder og æggestokke. Det kan skyldes alder/åreforkalkning, inaktivitet eller arvæv (fx pga. tidligere operation/underlivsbetændelse)
  • Muskelspændinger i de omkringliggende muskler, som kan blokere for både nerve- og karforsyning
  • Hyppigt tilbagevendende infektioner/inflammationer i underlivet som f.eks. herpes, candida (svamp), allergier eller clamydia. I disse tilfælde bør laserbehandlingen dog ikke stå alene, men kombineres med den almindelige medicinske behandling.
  • Hormonel ubalance f.eks. pga. PCO/PCOS. Her bør laserbehandlingen kombineres med refleksterapi
  • Nedsat ægkvalitet f.eks. pga. høj alder

Mange af ovennævnte problemstillinger kan være svære at diagnosticere. Derfor er laserbehandlingen i høj grad relevant, hvis du er ufrivilligt barnløs uden kendt årsag.

Uden behandling kan smerte sprede sig som ringe i vandet

Hvordan kan laserterapi hjælpe kvinder

Små prikker

Faktisk ved man endnu ikke præcist, hvordan laserterapi øger chancen for at blive gravid. Til gengæld er der meget viden om effekten af laserterapi på celleniveau. Først og fremmest stimulerer laser mitokondrierne til at producere mere ATP (energi) i cellerne. Dette vil forbedre cellens evne til at formere sig, bevæge sig og sætte sig fast. Hvilket præcis er, hvad et befrugtet æg har behov for.

I forlængelse af dette vil det øgede energiniveau i cellerne forbedre blodcirkulationen, formindske muskelspændinger og reducere inflammation. Disse faktorer er gavnlige for de kvindelige kønsorganer og æggestokkenes slimhindebelægning i særdeleshed. Laserterapi er kendt for sin evne til at normalisere og blødgøre arvæv, som ofte ses som en væsentlig medvirkende faktor ved fertilitetsproblemer. Laserterapi gør at uregelmæssige eller manglende menstruationer normaliseres, smerter og ubehag fra endometriose samt fra PCOS mildnes. Dette vil naturligvis i sig selv øge chancen for at blive gravid.

Har du nedsat frugtbarhed eller nedsat sædkvalitet

Book tid til en 'Afklarende konsultation', så vi kan finde ud af om laserterapi og refleksterapi
kan hjælpe dig med at få ønsket om et barn til at blive virkelighed

Nedsat sædkvalitet

Hypothalamus bestemmer kvantitet og kvalitet af sædceller. Ubalance i binyrerne forårsager infertilitet hos mænd. Kronisk infektion i prostata kan også have indflydelse på sædkvaliteten. Her kommer refleksterapi ind i billedet og kan hjælpe.

WHO anvender en nedre grænse for sædcellekoncentration på 16 mill/ml, antal morfologisk normale (normalt modnede) celler på 4% og 42% motile (bevægelige). Disse grænser er ikke nedre grænser for optimal fertilitetschance. Ifølge Rigshospitalets hjemmeside viser undersøgelser, at en mands fertilitetschance mindskes allerede når sædcellekoncentrationen ligger under 40-50 mill/ml, og antallet af morfologisk normale celler isoleret set er under 9-12%.

infertilitet
hos
mænd

Hvordan kan laserterapi hjælpe mænd

Laserterapiens inflammationsdæmpende effekt er gavnlig på prostata. Forskning viser at mænd med kronisk prostatitis (en vedvarende betændelsestilstand i prostata) generelt har signifikant lavere sædkvalitet.

Laserterapi øger også den lokale koncentration af bl.a. hvide blodlegemer, lymfocytter og makrofager, der indgår i det naturlige immunforsvar, samt øger energien (ATP) i immunsystemets celler. Laserterapiens forøgelse af energi i sædcellerne forbedrer deres mobilitet. Sædcellernes evne til at bevæge sig er afgørende for at der sker befrugtning.

Det terapeutiske laserlys forbedrer som nævnt blodcirkulationen, der kan være nedsat af mange årsager. Det kan skyldes muskelspændinger og arvæv, men kan også hænge sammen med den aldersbetingede forsnævring i vores blodkar, der starter langsomt i 20-30 årsalderen. En god blodcirkulation til de reproduktive organer er meget vigtig. Ellers får sædcellerne ikke den næring og ilt, der skal til for at udvikle sig korrekt. Blodcirkulationen er desuden vigtig for hormonernes transport mellem hjernen og de reproduktive organer.

Store prikker