'Værktøjskassen'

De enkelte behandlingsteknikker

AcuNova akupunktur er en speciel form for akupunktur, der er særdeles god til smertebehandling og behandling af belastnings- og sportsskader. 

AcuNova akupunktur virker via nervesystemet og hjernen, i modsætning til traditionel kinesisk akupunktur, som virker via meridianbanerne. En sund krop kan hele sig selv, men når kroppen bliver forstyrret eller blokeret af f.eks. bakterier, virus, trauma, arvelige forhold eller forgiftning kan AcuNova behandlinger genstarte kroppens naturlige helingsproces.

Behandlingen udføres enten med PowerLaser eller med nåle

Med en særlig akupunkturspids på PowerLaseren kan akupunkturen gives uden at stikke i huden.

Med tynde sterile engangsnåle, som er mellem 7 og 25 mm lange og max. 0,3 mm tykke stikkes gennem huden, når de indsættes i de relevante led/reflekspunkter - fx fingerled, håndled, knæled, albueled. Der bruges aldrig mere end 2-4 nåle af gangen. Der er et par sekunders smerte ved selve indstikket, men herefter vil du typisk angive en lettelse af symptomer, og efterhånden også en bedring af funktion i den behandlede kropsdel.

Aromaterapi er en over 5000 år gammel metode, som bruges til at stimulere krop og sind. Æteriske olier er koncentreret essens udvundet af blomster, rødder, blade, frø og frugt, og deres kemiske sammensætning har betydning for den enkelte olies egenskaber. Vi anvender aromaterapi som et understøttende supplement i ansigtszone-refleksterapi.

Er du multiallergiker eller har kraftig eksem, vil vi af forsigtighedsprincip ikke behandle dig med Aromaterapi.

Aromaterapi kan gøres på to måder

Du kan optage de æteriske olier gennem huden, når de er blandet i basisolien. Eller du kan optage de æteriske olier gennem lugtesansen. I din næse findes der omkring 40 millioner olfaktoriske neuron-receptorer, og de æteriske olier stimulerer disse lugtreceptorer, som sender meddelelser via nervesystemet til det limbiske system. Den del af hjernen, der styrer vores følelsesmæssige reaktioner, forskellige kropsfunktioner og adfærd.

I aromadiffuseren nedbrydes de æteriske olier i mindre molekyler og spredes jævnt i luften i en behagelig koncentration, der gør det let at trække vejret.

Æteriske olier kan have både beroligende og stimulerende virkning på kroppen, og har positiv virkning på immunsystem og centralnervesystem. De kan lindre stress og skabe balance mellem krop og sind. Nogle har en anti-inflammatorisk virkning, og kan hjælpe i forhold til led- og gigtsmerter. Massage med æteriske olier er faktisk effektivt, fordi huden dækker et stort område og let absorberer olierne i blodbanen. Mange olier er gode til muskulaturen og afhjælper fx ømme muskler. Det fungerer godt til mindre sportsskader, og kan gøre underværker for krop og sind.

Aromaterapi som førstehjælp!

Man kan lave en aroma-kompression. Kompression er en yderst effektiv metode til smertelindring og bruges ofte i almindelig førstehjælp. 

En varm kompression med æteriske olier, kan bruges til at lindre kroniske rygsmerter og periodekramper. En kold kompression med æteriske olier kan bruges til forstuvninger, hovedpine og for at reducere hævelse - så den er særligt velegnet til akutte skader og ømme muskler.

Bambusmassage er blevet anvendt i århundreder i sydøstasien, og anvendes hos os både som endnu en kombinationsteknik i muskel- og skadesterapi samt i en enkeltstående muskelterapi med varm bambus. På grund af sin drænende og beroligende effekt er varm bambusmassage ideel for sportsfolk, da bambusredskaberne gør at massagen kan udføres med et meget dybere pres. Bambusmassage er fx også yderst effektiv ved strækmærker. Det er bare en god massageform til både kvinder og mænd.

Hvordan foregår bambusmassage

Bambusmassage udføres med bambuspinde og bambusruller i forskellige længder og tykkelser, som enten opvarmes eller bruges ved stuetemperatur. Bambusredskaberne erstatter terapeutens hånd og rulles over musklerne og kombineres med tryk for at opnå højere effekt.

Ligesom al anden dybdegående massage forbedrer bambusmassage cirkulationen i kroppen, når bambusredskaberne rulles over musklerne. Det spreder varme og stimulerer kroppens hud og muskelvæv. Det frigiver spændinger og endorfiner - kroppens naturlige smertestillende middel. Bambusmassage stimulerer altså nervesystemet, giver afslappende virkning og giver bindevævsstimulation mod ødemer, strækmærker og ar. Brug af bambusrørene styrker også hudens fedt-fugtbalance.

Er du gravid, epileptiker, bløder, har en sygdom med nerveskader eller hvor følelse er mistet (fx neuropati), er hjerte- eller cancerpatient, har forbrænding, kraftig eksem eller psoriasis, vil vi af forsigtighedsprincip ikke behandle dig med varm bambusmassage.

 

Hotstone kan supplere i behandlingen i muskel- og skadesterapi, hvor de varme sten i kombination med andre teknikker anvendes til dine fysiske symptomer og skader. Eller Hotstone kan være en enkeltstående muskelterapibehandling. Her foregår stort set hele behandlingen med de varme sten.

Hotstone er en god og forløsende behandlingsform mod stress, søvnbesvær, uro/angst eller gigt - stenmassage er generelt virksom mod smerter. Massagen aktiverer blodomløbet, og suppleres de varme sten fx med aromaolie vil massagen helt dybt i vævet få større områder aktiveret.

Hvordan foregår Hotstone massage

I Hotstone massage bruges 53-57 grader opvarmede lavasten som en forlængelse af hænderne til at massere med. Varmen fra stenene opvarmer musklerne og virker afslappende på kroppen. Massage med varme sten beroliger nervesystem samt stimulerer kroppens energisystem, kredsløb og lymfesystem. Under behandlingen kan bruges særlige sten til triggerpunkter, og der kan lægges sten på meridianbaner og chakraer, hvor de afbalancerer og opvarmer kroppen.

Massage med varme lavasten er effektiv på såvel det fysiske som mentale plan.

Er du gravid, epileptiker, bløder, har en sygdom med nerveskader eller hvor følelse er mistet (fx neuropati), er hjerte- eller cancerpatient, har forbrænding, kraftig eksem eller psoriasis, vil vi af forsigtighedsprincip ikke behandle dig med varme sten.

IASTM står for Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization, og det er en effektiv behandlingsteknik til at behandle muskel- og skeletproblemer med. IASTM involverer forskellige specialdesignede værktøjer i metal, der anvendes til at bearbejde blødt væv, såsom muskler, sener og bindevæv.

Hvordan foregår IASTM

Med en kombination af tryk og træk eller skrab på det område der behandles, bevæges det valgte værktøj langs muskel- eller senevævet med varierende styrke og hastighed. Teknikken kan være lidt ubehagelig og smertefuld, især i områder med høj følsomhed eller stivhed. Men behandlingen skal ikke være smertefuld, så hvis det er tilfældet justerer vi blot trykket eller bevægelsen. Behandlingen vil stadig være effektiv og give resultater.

Formålet med IASTM er at reducere smerte og inflammation, forbedre bevægelighed og øge blodgennemstrømningen til det berørte område. Teknikken kan også hjælpe med at nedbryde arvæv og forbedre kroppens evne til at hele skader. IASTM kan anvendes til behandling af en række forskellige tilstande, herunder smerter i nakke, ryg, skuldre, hofter og knæ eller skader som tennisalbue, hælspore og løberknæ.

IASTM er en effektiv teknik i den muskelterapeutiske behandling for at hjælpe med at reducere smerter og forbedre bevægelighed og funktion.

Vi anvender elektrisk cupping. En mere moderne form for cupping, hvor apparatet samtidigt frigiver infrarød lys i det område den er sat på. Der bruges maksimalt to sugekopper samtidig, for at kroppen ikke bliver overstimuleret, da det er en virkelig dyb form for massage med 'sugekop'. Cupping øger blodcirkulation, løsner op i dybe spændinger og frigiver affaldsstoffer. Det er yderst effektiv ved spændinger, smerter, inflammation, kredsløbsproblemer og ødemer.

Er du gravid eller ammer, har en diskusprolaps eller en meniskskade, får blodfortyndende eller har en blødersygdom, er cancerpatient eller er i akutfasen efter en skade, vil vi er forsigtighedsprincip ikke behandle dig med infrarød cupping.

Hvad er infrarød cupping

Generelt set er cupping en gammel kinesisk behandlingsform, hvor en hul genstand sættes et sted på kroppen, og der skabes vakuum i den. Det skaber undertryk i huden og det underliggende væv, og denne dybe bindevævsmassage giver ilt og næring til det behandlede område. Det fremmer lokal blodcirkulation og frigiver affaldsstoffer, som transporteres via lymfesystemet ud af kroppen.

Infrarød 'Gua Sha' cupping
Gua Sha er også en gammel kinesisk behandlingsteknik, som har været brugt i flere tusind år i Asien. Ved at skrabe på huden fjernes smerter, spændinger og affaldsstoffer. Gua betyder 'skrabe' og Sha betyder 'rødme'. Denne type cupping er Gua Sha kombineret med et let vakuum, hvor vi skraber og trækker i fibrene.

Infrarød dynamisk cupping
Det er elektrisk cupping kombineret med infrarødt lys. En proces med rytmisk vekslen mellem sug og frigivelse, som har en markant effekt på stimuleringen af de subkutane nerver - dvs. de nerver der er placeret i bindevævet - hvilket fremskynder restitutionsproces og afspænding af muskler samt reducerer smerter og ømhed. Det infrarøde lys (RLT) lindrer inflammation og smerte samt medvirker til hurtigere heling af hud og muskelvæv.

Infrarød dynamisk cupping gør ikke direkte ondt, men det kan mærkes alt efter hvor kraftigt et sug/vakuum der behandles med, og hvor spændt du er i området. Det strammer i huden, og kan give et mærke på det behandlede område, ligesom ved traditionel cupping. Det forsvinder efter 3-5 dage afhængig af hudtype, affaldsstoffer m.m.

Det infrarøde saunatæppe giver ved hjælp af infrarød teknologi en dyb, gennemtrængende varme, hvor kroppen varmes indefra og ud. Det er ikke varme som du kender det fra en traditionel sauna. Infrarød varme giver en dejlig blid varme til hele kroppen og øger blodgennemstrømningen, hvorved muskler og led får tilført mere ilt og næringsstoffer. Herved optimeres din krops selvhelbredende system. Den infrarøde varme bidrager til at spændinger mindskes, musklerne bliver afslappet og giver en dybdeudrensning af affaldsstoffer.  På bare 20 minutter kan man blive afstresset og klar til at tage fat igen.

Er du gravid, har åbne sår, pacemaker, kobberspiral eller en hjertesygdom vil vi af forsigtighedsprincip ikke behandle dig med infrarød saunatæppe. Har du en sygdom med nedsat evne til at svede, er varmesensitiv, har implantater eller tager depotmedicin anbefaler vi, at du får grønt lys af din læge inden brug af saunatæppe. 

Hvordan foregår infrarød saunatæppe

Saunatæppet er som en stor sovepose. Det har tre zoner, hvor temperaturen kan sættes individuelt. Ofte kan man klare mere varme på benene end på øverste del af overkroppen. Vi vil løbende tilse dig under behandlingen, og kan regulere temperaturen efter behov. Det er ikke alle dage at kroppen kan holde til lige høje varmegrader. Du kan også få vand under behandlingen, og det er vigtigt at drikke meget bagefter.

Under behandlingen har du som minimum undertøj på. Du har et håndklæde med til at ligge på, der kan suge sveden. Tag gerne tørt skiftetøj med til efter behandlingen.

10 min. af behandlingstiden bruges på omklædning, afkøling og aftørring efter. Resten af tiden ligger du og slapper af i varmen i saunatæppet.

Stimulerer kroppens egne evner

Huden er kroppens største organ og en vigtig del af immunforsvaret. Den beskytter indre organer og er tæt forbundet med nervesystemet. Infrarød varme trænger op til 7 cm ned gennem hudlagene og hjælper kroppen med at udskille affaldsstoffer, toksiner og mikrobakterier som har ophobet sig i organismen. Herved reduceres også de hormonforstyrrende stoffer, der kan skade vores forplantningsevne eller give livsstilssygdomme. Samtidig bliver kroppens immunforsvar styrket.

Infrarød sauna kan have positiv effekt på både fysiske og psykiske skavanker, fx kan det lindre forkølelse, bekæmpe betændelse, lindre smerter i led og muskler, sænke blodtrykket, afhjælpe fibromyalgi, psoriasis, overvægt, slid- og leddegigt, manglende energi, højt kolesteroltal og optimere musklernes evne til at restituere efter sport. Det kan også stimulere koncentrationsevnen, øge hudens elasticitet, mindske stress og give bedre søvn. Kort sagt er infrarød varme gavnligt for alle, der bare vil fungere bedst muligt i hverdagen, optimere deres træning med minimal ømhed eller komme sig hurtigere efter skader.

I den muskelterapeutiske behandling arbejdes med tryk og massage af triggerpunkter. Det udløser hormoner lokalt i musklen, som smertelindrer og får musklen til at slappe af. Samtidig bliver kroppen opmærksom på problemet, og igangsætter derved kroppens naturlige helingsproces i det behandlede område. Triggerpunkter er lokaliseret relativt ens hos alle, så smerteangivelsen angiver hvilke triggerpunkter der skal behandles på. Sundhedsvæsenet bruger fx akupressur til diabetes 2 og ved fødsler. 

Hvad er triggerpunkter

Et triggerpunkt er en lokal sammentrækning af muskelfibre, som fremkalder en udstrålende ømhed lokalt, strålende smerter andre steder i kroppen eller hæmmer bevægelsesfriheden. Det føles som en øm lille knude, når man trykker. Denne sammentrækning i muskelvævet ligger dybt begravet i selve musklen. De spændte muskelfibre forkorter musklen og skaber en konstant spænding i musklens hæftning. Det giver refererende smerte i tilstødende led og hæmmer kredsløbet, så en ophobning af affaldsstoffer medfører mangel på ilt og næringsstoffer til musklen.

To typer triggerpunkter

LATENT
Et latent triggerpunkt giver ikke smerter til daglig, men musklen vil være påvirket, enten ved at have nedsat kraft eller ved at være lidt forkortet. Kun når man trykker på et latent triggerpunkt, kan man fremkalde en refereret smerte.

AKTIVT
Triggerpunktet er aktivt, når der er en ubalance eller skade i det givne område. En muskel påvirket af et aktivt triggerpunkt, er smertefuld under bevægelse, har nedsat bevægelighed, nedsat styrke og nedsat udholdenhed. Aktive triggerpunkter opstår ved overbelastning, direkte skade på musklen i form af slag eller stød, ensidigt gentaget arbejde, uhensigtsmæssig arbejdsstilling og stress.

Vibrationstræning er oprindeligt udviklet til astronauter. Så de ikke mister muskelmasse og knoglemasse, når de svæver vægtløse rundt og ikke kan holde deres fysiske tilstand i top. Konceptet bag maskinen er udviklet på principperne for Pilates. Altså toning og styrkelse af kroppen, forbedring af balanceevne og indre kropsstabilitet. 

Hvordan fungerer vibrationstræning

Du kan reelt nøjes med bare at stå på den. Op til 98% af alle kroppens muskler aktiveres i nogen grad af vibrationerne, da de stimulerer musklerne, som konstant skal tilpasse sig bevægelserne. Derfor kan den tilpasses alle - uanset om du er atlet eller har et fysisk handicap.

Maskinen har 20 hastigheder som sammen med tid manuelt kan vælges. Den har også fire autoprogrammer, som øger og sænker hastigheden på faste tidspunkter baseret på intervaltræningsprincippet med høj intensitet i korte intervaller. Det vigtige er, at kroppen ikke presses ud over sine grænser. Der fokuseres på vejrtrækning og tyngdepunkt, at udvikle kerne-muskelstyrke, forbedre kropsholdning, balance og fleksibilitet.

Lav frekvens fremmer muskelafslapning og balancetræning. Mellemfrekvens fremmer kroppens koordinationsevne samt gendanner og styrker muskler, ledbånd og sener. Højfrekvens fremmer musklernes udholdenhed, kapacitet og restitution.

Vibrationstræning øger muskelmasse og knogletæthed, styrker bækkenbunden, stimulerer blodcirkulationen, forbedrer balance og kropsholdning, øger kalorieforbrænding og stofskifte.

Kontraindikationer
Vibrationstræneren må ikke anvendes mindre end 30 minutter efter indtagelse af et måltid. Den må ikke anvendes hvis du er gravid, har lidt af akut venetrombose, hjerneblødning eller alvorlige hjerteproblemer samt hvis du inden for de seneste 6 måneder har fået indopereret hofte-og knæproteser, metalstifter, bolte eller plader. Må ikke anvendes af børn under 12 år.

Højstens Boulevard 8, 2605 Brøndby

FØLG OS PÅ

logo DBF - massage og manuel behandling

vi har erhvervs- og produktansvarsforsikring
gennem Dansk Behandlerforbund

Vejledende åbningstider

Mandag  09.00-16.30
Tirsdag   16.00-20.00
Onsdag   16.00-20.00
Torsdag  09.00-16.30
Fredag    15.30-18.30
Lørdag    09.00-14.00
Søndag             Lukket

© 2024 muskelapeuten.dk. All rights reserved

Med studiekort får du -15% -> rabatkode: studerende

Førtidspensionister får -15% -> rabatkode: førtid

 

25% rabat på første behandling

Introduktionstilbud frem til 30/4 -> rabatkode: INTRO

 

Rabatkoder kan ikke kombineres.
De gælder ikke til køb af gavekort eller hjemmebehandlinger.